Coșulețe cu maioneză cu ciuperci și piept de pui
- Ingrediente
-
- Ciuperci cu maioneză şi piept de pui
- 1 piept de pui
- 2 cutii ciuperci din conservă (sau 500 g ciuperci proaspete)
- Tarte aperitiv
- 225 grame făină
- 125 grame unt
- 1 ou
- 1 linguriță apă
- 1 praf sare
-
Preparăm "Ciuperci cu maioneză şi piept de pui"
Pieptul de pui se fierbe în apă cu sare. Se lasă să se răcească şi apoi se taie cubuleţe.
Ciupercile se fierb în apă cu sare (dacă sunt proaspete), după care se lasă la scurs şi se taie mărunt. Dacă folosiţi ciuperci din conservă se sare etapa în care se fierbe.
Se adaugă ciupercile tăiate şi pieptul de pui tăiat peste maioneza pregătită dinainte. Se amestecă bine.
-
Preparăm "Tarte aperitiv"
Se pregăteşte un aluat amestecând untul cu făina.
Se adaugă oul, apa şi praful de sare.
Se obţine un aluat care se pune în folie alimentară şi se ţine la frigider pentru cel puţin 30 de minute.
Pe planşeta presărată cu făină se întinde aluatul într-o foaie subţire. Se taie cu fomele de tarte.
Aluatul porţionat se mulează pe pereţii formelor de tarte unse cu unt, astfel încât interiorul se fie gol.
Aluatul se înţeapă cu o furculiţă şi se bagă în cuptorul preîncălzit la 175 grade pentru 15-20 de minute.
-
continuăm cu rețeta de bază...
Tartele se umplu cu ciuperci cu maioneză.
Se pot folosi diferite umpluturi, ca de exemplu salata boeuf.