Bulz moldovenesc
- Ingrediente
-
Preparăm "Mămăligă"
Se pune apa cu sarea pe foc într-un ceaun de tuci sau într-o oală care nu lipeşte şi, după ce dă în fiert, se presară mălaiul şi se lasă până este absorbit de apă. După care se amestecă bine cu un făcăleţ, o lingura de lemn sau un tel până când se umflă mălaiul şi se desprinde de pe ceaun.
Se răstoarnă mămăliga pe un fund de lemn şi se ia cu lingura sau se taie cu aţa.
-
continuăm cu rețeta de bază...
Se pregăteşte o mămăligă potrivit de tare. Se lasă să se răcorească puţin, apoi se începe pregătirea bulzului.
Se ia cu lingura din mămăligă, se întinde pe un fund de lemn şi se pune în mijloc brânză de burduf sfărâmată.
Apoi se strâng marginile cu mâna, astfel încât brânza să rămână în mijloc.
I se dă o formă sferică.
Într-un vas termorezistent uns cu unt se pun bilele astfel formate.
Vasul se dă la cuptorul preîncălzit la 220 grade timp de 10-15 minute.
Se serveşte fierbinte, cu iaurt.
-
MARLENNA11 Feb.2013
buni, excelenti