Bulz moldovenesc

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 
  1. Preparăm "Mămăligă"

    Se pune apa cu sarea pe foc într-un ceaun de tuci sau într-o oală care nu lipeşte şi, după ce dă în fiert, se presară mălaiul şi se lasă până este absorbit de apă. După care se amestecă bine cu un făcăleţ, o lingura de lemn sau un tel până când se umflă mălaiul şi se desprinde de pe ceaun.

    Se răstoarnă mămăliga pe un fund de lemn şi se ia cu lingura sau se taie cu aţa.

    Mămăligă
  2. continuăm cu rețeta de bază...

Se pregăteşte o mămăligă potrivit de tare. Se lasă să se răcorească puţin, apoi se începe pregătirea bulzului.

Se ia cu lingura din mămăligă, se întinde pe un fund de lemn şi se pune în mijloc brânză de burduf sfărâmată.

Apoi se strâng marginile cu mâna, astfel încât brânza să rămână în mijloc.

I se dă o formă sferică.

Într-un vas termorezistent uns cu unt se pun bilele astfel formate.




Vasul se dă la cuptorul preîncălzit la 220 grade timp de 10-15 minute.

Se serveşte fierbinte, cu iaurt.


Etichete: bulz | branza | mamaliga
(10 voturi) Votează şi poți lăsa review!
  • buni, excelenti

  Rețeta mai veche Tzatziki Tzatziki

Rețeta mai nouă   Păstrăv cu cimbru la cuptor Păstrăv cu cimbru la cuptor

publicitate
Comentarii (2)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro