Coșulețe cu legume
- Ingrediente
-
- 450 grame făină pentru baze
- 300 grame unt pentru baze
- 2 ouă pentru baze
- 1 dovlecel pentru umplutura
- 1 ardei gras roșu, pentru umplutura
- 2 linguri ulei de măsline pentru umplutura
- 25 grame măsline negre fără sâmburi, pentru umplutura
- 200 mililitri lapte pentru umplutura
- 2 ouă pentru umplutura
- 25 grame cremă de brânză pentru umplutura
Făina, ouăle
și untul rece se frământă bine cu mâna sau cu malaxorul,
până se obține un aluat bine legat,
ce se învelește în folie alimentară și se dă la rece pentru 30 de minute.
Se pregătește umplutura de legume.
Dovlecelul se taie cubulețe mici,
la fel și ardeiul roșu.
Se pun împreună într-o tigaie
și se stropesc cu ulei de măsline și se condimentează cu sare și piper.
Se călesc până se înmoaie legumele.
Se adaugă și măslinele tăiate mărunt și se ia tigaia de pe foc.
Se lasă compoziția să se răcească înainte de a trece la umplerea coșulețelor.
Aluatul se scoate de la rece și din el se întinde o foaie cât se poate de subțire.
Se decupează cercuri cu ajutorul unei căni cu gura mai larga, cu un diametru de aproximativ 10 cm, care se aranjează în forma pentru brioșe.
Se pune compiziție în fiecare dintre ele, distribuind-o uniform,
iar deasupra se pune câte un vârf de linguriță de cremă de brânză.
Separat, se bat cele 2 ouă cu puțină sare
și se amestecă cu laptele până se omogenizează bine.
Se toarnă din această compoziție peste legume și crema de brânză,
apoi se bagă în cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 30 de minute sau până se încheagă compoziția.
Se servesc, după preferință, calde sau reci.