Salată de boeuf

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 
 1. Preparăm "Maioneză"

  Gălbenuşurile foarte bine fierte şi răcite se pisează cu o furculiţă într-un castron, se adaugă puţin ulei şi se freacă cu mixerul, până se formează o pastă.

  Apoi se pune un gălbenuş crud şi se adaugă câte puţin ulei, amestecând fără întrerupere în acelaşi sens.

  Când începe să se îngroaşă, se mai adaugă un gălbenuş crud şi din nou câte puţin ulei.

  Se procedează astfel până când s-au pus toate gălbenuşurile, apoi se adaugă muştarul (dacă maioneza se foloseşte pentru salata boeuf), puţin câte puţin şi amestecând mereu, şi zeama de lămâie. Se mai adaugă apoi ulei, în porţiuni mici, până se termină întreaga cantitate măsurată iniţial.

  Maioneză
 2. continuăm cu rețeta de bază...


Cea mai bună salată boeuf se obţine fierbând zarzavatul împreună cu carnea (supa). Pieptul de pui spălat se pune la fiert în apă cu sare. Se spumează şi apoi se adaugă şi legumele întregi (morcovul, ţelina şi păstârnacul) şi se fierb 20 de minute.


Cartofii şi mazărea se fierb separat în apă.

Cartofii se curăţă de coajă şi se taie cuburi mici. Tot astfel zarzavatul fiert, carnea curăţată de pe os şi castraveciorii acri.


Se pun toate într-un castron, se adaugă mazărea, se sărează şi se lasă să stea până ce se pregăteşte maioneza.

Trei sferturi din maioneza pregătită se amestecă cu zarzavatul şi carnea tăiate, se potriveşte de sare şi se aşează pe o farfurie sau un platou.

Se netezeşte frumos cu cuţitul şi se îmbracă cu restul de maioneză. Se garniseşte cu câteva măsline, cu albuş de ou fiert tare, cu felii de ou răscopt, cu gogoşari, ptrunjel verde etc., din care gospodina va face diferite desene şi flori, după gustul şi priceperea sa.

Etichete: salata | boeuf
(7 voturi) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Plăcintă cu carne Plăcintă cu carne

Rețeta mai nouă   Negresă cu banane Negresă cu banane

publicitate
Comentarii (1)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro