Plăcintă cu carne
- Ingrediente
-
Preparăm "Umplutura la placintă cu carne"
Carnea se toacă cu ceapa, se călesc puţin în unt, apoi se lasă un pic la răcit şi se adaugă oul.




-
continuăm cu rețeta de bază...
Drojdia se freacă cu puţin lapte cald îndulcit şi puţină făină, apoi se lasă la dospit. 




După ce s-a ridicat un pic coca, se toarnă făina, se face o gaură în mijloc şi se pun ouăle, untul topit, 2 linguri smântână, ulei şi sare. 

Se frământă bine şi se lasă la crescut. Se întinde o foaie şi se taie pătrate mai mari (7-8 cm). 
Se umplu pătratele cu umplutură şi se împăturesc, se ung cu gălbenuş de ou şi se presară susan (dacă se doreşte). 

Se aşează într-o tavă unsă cu unt. Se dau la cuptor încins 29-30 minute până se rumenesc frumos. 
















