Negresă cu banane
Mod de preparare
Untul se taie cuburi şi se pune la topit într-o cratiţă.
Se adaugă ciocolata ruptă bucăţi şi se fierb până aceasta se topeşte.
Vasul se ia de pe foc si se adaugă zahărul amestecându-se până se topeşte.
După ce s-a răcorit crema se pun ouăle pe rând şi se amestecă cu telul.
După ce s-au adăugat ouăle, se încorporează şi făina amestecată cu praful de copt şi se omogenizează.
Bananele se taie rondele.
Se tapetează tava cu hârtie de copt, se unge cu unt, se toarnă 1/2 compoziţie, peste care se aşează un strat de rondele de banane, apoi se toarnă restul de compoziţie.
Se bagă la cuptorul încălzit şi se coace la foc mediu. Pentru a vedea când este gata se testează cu paiul: dacă nu se ia nimic pe pai atunci se poate scoate din cuptor.
Se pudrează cu zahăr pudră.