Ciuperci cu maioneză şi piept de pui
-
Preparăm "Maioneză"
Gălbenuşurile foarte bine fierte şi răcite se pisează cu o furculiţă într-un castron, se adaugă puţin ulei şi se freacă cu mixerul, până se formează o pastă.
Apoi se pune un gălbenuş crud şi se adaugă câte puţin ulei, amestecând fără întrerupere în acelaşi sens.
Când începe să se îngroaşă, se mai adaugă un gălbenuş crud şi din nou câte puţin ulei.
Se procedează astfel până când s-au pus toate gălbenuşurile, apoi se adaugă muştarul (dacă maioneza se foloseşte pentru salata boeuf), puţin câte puţin şi amestecând mereu, şi zeama de lămâie. Se mai adaugă apoi ulei, în porţiuni mici, până se termină întreaga cantitate măsurată iniţial.
-
continuăm cu rețeta de bază...
Pieptul de pui se fierbe în apă cu sare. Se lasă să se răcească şi apoi se taie cubuleţe.
Ciupercile se fierb în apă cu sare (dacă sunt proaspete), după care se lasă la scurs şi se taie mărunt. Dacă folosiţi ciuperci din conservă se sare etapa în care se fierbe.
Se adaugă ciupercile tăiate şi pieptul de pui tăiat peste maioneza pregătită dinainte. Se amestecă bine.
-
Nico-braila23 Jun.2014
e super-bun
-
alezy22 Jan.2014
Am facut reteta ieri dupa ce ti-am lasat comentariul de mai jos. Am facut maioneza din 2 oua crude (mi se pare mai usoara), iar la cantitatile indicate de tine, de carne si ciuperci, am folosit 3 castraveti murati mai marisori. Sare + piper dupa gust si a iesit o bunatate de salata. Noi o mancam de obicei la micul dejun sau seara, pe o felie/2 sau 3 de paine :)
-
maria12 Oct.2013
foarte buna am facuto si eu