Cuib de mămăligă cu brânză şi ou
- Ingrediente
-
Preparăm "Mămăligă"
Se pune apa cu sarea pe foc într-un ceaun de tuci sau într-o oală care nu lipeşte şi, după ce dă în fiert, se presară mălaiul şi se lasă până este absorbit de apă. După care se amestecă bine cu un făcăleţ, o lingura de lemn sau un tel până când se umflă mălaiul şi se desprinde de pe ceaun.
Se răstoarnă mămăliga pe un fund de lemn şi se ia cu lingura sau se taie cu aţa.
-
continuăm cu rețeta de bază...
Se unge cu unt un vas termorezistent.
Se tapetează cu mămăligă.
Se umple "cuibul" cu brânză telemea sfărmată.
Peste brânza telemea, se pun felii subţiri de brânză de burduf.
Deasupra se sparge un ou.
Se bagă în cuptorul preîncălzit la 200 grade timp de aproximativ 20 de minute, atât cât să se facă oul.
Se serveşte cald, direct din vasul în care s-a pregătit sau răsturnat pe farfurie, alături de smântână.