Coaste de miel la cuptor cu sos de vin roșu
Usturoiul se pisează, se amestecă cu ulei de măsline şi condimente,
sare şi piper,
iar cu amestecul rezultat se ung coastele de miel.
Coastele astfel condimentate, se aşează într-un vas termorezistent
şi se bagă în cuptorul preîncălzit la 200 grade timp de 45 de minute-1 oră.
Separat, se pregăteşte sosul: vinul
împreună cu untul, crenguţa de rozmarin,
ceapa tăiată în 4, usturoiul tăiat mărunt
şi cimbrul se pun pe foc.
Se fierbe până scade la 2/3 din cantitatea iniţială.
Amidonul se desface cu puţină apă rece
şi se adaugă peste sosul de vin. Se lasă să fiarbă până se îngroaşă.
Se trece printr-o sită pentru a îndepărta ceapa şi condimentele
şi se păstrează la cald.
Coastele se servesc cu acest sos de vin roşu.