Pulpă de miel aromată la cuptor, servită cu sos de muștar

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

Semințele de fenicul, piperul sichuan și cuișoarele

se râșnesc,

apoi se amestecă cu boiaua dulce,

scorțișoara,

cimbru,

și sare.

Pulpa de miel se usucă prin tamponare cu servețele absorbante de bucătărie,

apoi se condimentează cu amestecul de mai sus,

pe ambele părți.

 

Ceapa se taie ăn bucăți măricele, iar morcovul se taie rondele.

În vasul ce urmează a fi introdus la cuptor, se încinge uleiul,

se adaugă legumele.

Se lasă să se rumenească puțin și se adaugă mierea,

apoi se pune pulpa de miel, se mai stropește cu puțin ulei

și se lasă să prindă o crustă, întorcând-o pe ambele părți.

Apoi vasul se introduce în cuptorul preîncălzit la 200 grade pentru 1 oră, până carnea este bine pătrunsă.

Separat se pregătește sosul de muștar.

Muștarul

se amestecă cu coajă de lămâie,

suc de lămâie

și ulei de măsline.

Friptura se servește cu acest sos, alături de o garnitură de cartofi la cuptor.

(2 voturi) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Cornuri cu gem Cornuri cu gem

Rețeta mai nouă   Prăjitură cu mousse de afine și lămâie Prăjitură cu mousse de afine și lămâie

publicitate
Comentarii (1)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro