Pulpă de miel cu usturoi și rozmarin

Ceapa roşie, ceapa verde, usturoiul se taie în bucăţi maricele, iar rozmarinul se taie mărunt.

Pulpa de miel

se condimentează cu sare şi piper.

Într-o tigaie se pun 2 linguri de ulei de măsline

şi se rumeneşte pulpa de miel

pe ambele părţi.

Pulpa de miel se mută într-un vas termorezistent

În tigaia în care s-a rumenit carnea, se adaugă legumele

şi roşiile decojite şi se lasă să fiarbă 10-15 minute.

Se adaugă vinul roşu şi după ce mai dă câteva clocote,

se toarnă tot amestecul peste pulpa de miel.

Vasul se bagă în cuptorul preîncălzit la 200 grade, acoperit, timp de 45-50 minute.

Sosul şi legumele se dau la blender, obţinându-se un sos, ce se poate servi alături de friptura de miel.














