Pulpă de miel cu rozmarin și usturoi
Se pregătește untul aromatizat cu rozmarin,
cimbru, sare și piper.
Ceapa roșie se taie în sferturi și se pune într-un vas termorezistent în care se va face preparatul.
Usturoiul se zdrobește și se pune alături de ceapă.
Pulpa de miel se crestează și se unge pe roate părțile, inclusiv în tăieturi, cu untul aromatizat.
Pulpa astfel pregătită se așează pe patul de ceapă și usturoi și se bagă în cuptorul preîncălzit la 220 grade timp de 30 de minute.
După acest timp, se scoate și se pune peste pulpă restul de unt aromatizat. Se mai dă la cuptor pentru încă 30 de minute.
Legumele se pun într-o crăticioară, se adaugă o lingură de făină,
vinul și supa și se fierbe cam 10-15 minute, până se îngroașă.
Sosul rezultat se dă la blender pentru a deveni mai fin.
Se obține un sos de consistența unei smântâni.
Pulpa de miel se servește cu piure de cartofi alături de sosul de legume.