Pulpă de capră cu sos de roșii la cuptor
Într-un vas suficient de mare se încing 2 linguri de ulei și se pune pulpa de capră,
rumenindu-se pe ambele părți.
Separat, într-o tigaie cu 2 linguri de ulei
se călesc ceapa tăiată solzișori
și usturoiul tăiat mărunt,
apoi se adaugă roșiile decojite,
condimentele,
vinul,
supa de pui
și sucul de mere
și se lasă să fiarbă timp de 15-20 de minute.
Într-un vas termorezistent se pune pulpa de capră,
peste care se toarnă sosul din roșii.
Vasul se bagă în cuptorul preîncălzit la 200 grade timp de 30 de minute.
Se scoate din cuptor, se întoarce
și se mai lasă încă 30 de minute la 200 grade. Se scoate iar,
se întoarce
și se mai dă încă 30 de minute la cuptor. În total o oră și jumătate.
Friptura se poate servi alături de un piure de cartofi și o salată de murături sau cu orice garnitură se dorește.