Drob de miel cu carne de pasăre
Mod de preparare
Pieptul de pasăre şi măruntaiele se spală bine până iese apa curată, se pun împreună la fiert în apă cu sare.
Se taie ceapa şi usturoiul rondele, se toacă mărunt mărarul şi pătrunjelul.
Până se fierbe carnea se încinge uleiul şi se pune ceapa la călit pentru 5-10 minute.
După ce s-a călit ceapa, se stinge flacăra şi se adaugă usturoiul.
După ce a fiert bine carnea, se scoate, se lasă la răcit.
Se taie cubuleţe şi se dă la maşina de tocat împreună cu ceapa şi usturoiul.
Se bat ouăle bine, se amestecă cu smântană.
Se pun deoparte câteva linguri de compoziţie pentru a o turna peste drob, iar restul se amestecă cu compoziţia din carne şi ceapă.
Se adaugă verdeaţa.
Se amestecă bine, se condimentează.
Se tapetează tava cu o 1-2 foi de plăcintă unse cu ulei.
Se toarnă compoziţia.
Se acoperă cu marginile foii de placintă, se mai pune 1 foaie deasupra, se unge cu compoziţie de ouă şi smântâna.
Se dă la cuptor pentru 35-45 minute.