Tocăniță de miel cu năut și caise
Punem carne de miel puțin la călit.
O condimentăm cu sare și piper.
O lăsăm să se coloreze puțin pe toate părțile.
Scoatem carnea de miel din cratiță.
În aceeași cratiță, de unde am scos carnea de miel, punem la călit ceapa tăiată solzișori.
Adăugăm apoi morcovul tăiat
și cartofii.
Condimentăm cu sare și piper.
Adăugăm carnea de miel.
Adăugăm caisele deshidratate, frunza de dafin, batonul de scorțișoară, ghimbir, ardei iute măcinat
și roșiile din conservă.
Completăm cu ceva lichid dacă este nevoie.
Aducem la fierbere.
Transferăm într-un vas de cuptor.
Introducem vasul în cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru aproximativ 1 oră.
Se adaugă năutul din conservă.
Se amestecă și se mai introduce puțin la cuptor.
Se servește garnisit cu pătrunjel tocat.