Conserve de legume

Pentru ca iarna sa nu duci dorul legumelor, ar fi bine sa pui la păstrare din timp câteva. Vei putea astfel să pui alături de mâncare un pepene murat, o salată de varză acră, un gogoşar în oţet sau un castravete în saramură. Sau vei putea face sarmale în foi de viţă, varză călită, vei avea suc de roşii pentru fripturi sau zarzavat pentru ciorbă. Bineînteles că poţi sa începi a consuma conservele de legume înainte de venirea iernii, dar sa ai grijă să îţi rămână totuşi si pentru iarnă.

  • Dulceață de ardei iute

    Dulceață de ardei iute

    Gogoșarul spălat și curățat de cotoare se dă prin blender. Ardeiul iute spălat și fără codițe se dă…

  • Ketchup iute

    Ketchup iute

    Roșiile se pasează. Ceapa, ardeii iuți, usturoiul și ghimbirul se dau la robot. Roșiile pasate se pun pe…

  • Suc de roșii

    Suc de roșii

    Roșiile se dau prin separatorul de semințe. Sucul rezultat se amestecă cu mierea și sarea, apoi se pune în…

  • Ketchup de casă

    Ketchup de casă

    Sucul de roşii se pune la fiert. Ceapa se dă la robot, împreună cu usturoiul şi ghimbirul tăiat mărunt.…

  • Gogoşari umpluţi cu conopidă

    Gogoşari umpluţi cu conopidă

    Conopida se spală şi se desface în bucheţele mici, care se ţin 2 ore în apă cu sare. Gogoşarii se spală…

  • Gogonele murate

    Gogonele murate

    Se aranjează în borcan gogonelele şi morcovii, alternând cu usturoi tăiat felii şi beţe subţiri de hrean.…

  • Salată de gogonele cu gogoşari

    Salată de gogonele cu gogoşari

    Gogoşarii se spală, se curăţă de cotoare şi seminţe şi se taie felii. Gogonelele se spală şi apoi se…

  • Gogoșari umpluți cu varză

    Gogoșari umpluți cu varză

    Varza se toacă mărunt. Morcovii şi ţelina se dau pe răzătoare şi se adaugă peste varză. Se adaugă sarea…

  • Salată de gogoşari cu conopidă

    Salată de gogoşari cu conopidă

    Gogoşarii se spală şi se taie felii de grosimea unui deget. Conopida se desface în bucheţele mici. Morcovul…

  • Roşii murate

    Roşii murate

    Roşiile se spală cu apă rece. Pe fundul borcanului se aşează 2-3 frunze de ţelină şi 4-5 beţe subţiri…

  • Ardei copţi în oţet

    Ardei copţi în oţet

    Ardeii se coc şi, după ce se răcesc, se curăţă de coajă şi de seminţe. Se pun în borcane. Se prepară…

  • Pepeni muraţi

    Pepeni muraţi

    Într-un borcan se aşează variat pepenii, bucheţele de conopidă, morcovii şi ţelina tăiate felii subţiri…

  • Gogoşari umpluţi cu struguri şi conopidă

    Gogoşari umpluţi cu struguri şi conopidă

    Gogoşarii, strugurii şi conopida se spală cu apă rece. Se scot cotoarele de la gogoşari, conopida se rupe…

  • Zacuscă de vinete pentru iarnă

    Zacuscă de vinete pentru iarnă

    Se coc vinetele, gogoşarii şi ardeii. Se curăţă şi se lasă să se scurgă. Se înlătură cotoarele şi…

  • Sos de roşii pentru fripturi

    Sos de roşii pentru fripturi

    Se pasează roşiile, separându-se de coajă şi de seminţe. Se pune sucul obţinut la fiert. Se fierbe până…

  • Gogoșari în bulion

    Gogoșari în bulion

    Se spală şi se curăţă gogoşarii. Se taie peştişori. Se pun la fiert: 4 linguri sare, 2 linguri zahăr,…

  • Gogoșari în oțet

    Gogoșari în oțet

    Gogoşarii se spală şi se taie felii pentru a se aranja mai bine în borcan. Într-un borcan se aranjează felii…

  • Castraveţi murați în saramură

    Castraveţi murați în saramură

    Se spală bine castraveţii în apă rece. Se curăţă usturoiul. Se curăţă hreanul şi se taie felii subţiri,…

  •  
  • 1
  •  
Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro