Conserve de legume
Pentru ca iarna sa nu duci dorul legumelor, ar fi bine sa pui la păstrare din timp câteva. Vei putea astfel să pui alături de mâncare un pepene murat, o salată de varză acră, un gogoşar în oţet sau un castravete în saramură. Sau vei putea face sarmale în foi de viţă, varză călită, vei avea suc de roşii pentru fripturi sau zarzavat pentru ciorbă. Bineînteles că poţi sa începi a consuma conservele de legume înainte de venirea iernii, dar sa ai grijă să îţi rămână totuşi si pentru iarnă.
-
Dulceață de ardei iute
Gogoșarul spălat și curățat de cotoare se dă prin blender. Ardeiul iute spălat și fără codițe se dă…
-
Ketchup iute
Roșiile se pasează. Ceapa, ardeii iuți, usturoiul și ghimbirul se dau la robot. Roșiile pasate se pun pe…
-
Suc de roșii
Roșiile se dau prin separatorul de semințe. Sucul rezultat se amestecă cu mierea și sarea, apoi se pune în…
-
Ketchup de casă
Sucul de roşii se pune la fiert. Ceapa se dă la robot, împreună cu usturoiul şi ghimbirul tăiat mărunt.…
-
Gogoşari umpluţi cu conopidă
Conopida se spală şi se desface în bucheţele mici, care se ţin 2 ore în apă cu sare. Gogoşarii se spală…
-
Gogonele murate
Se aranjează în borcan gogonelele şi morcovii, alternând cu usturoi tăiat felii şi beţe subţiri de hrean.…
-
Salată de gogonele cu gogoşari
Gogoşarii se spală, se curăţă de cotoare şi seminţe şi se taie felii. Gogonelele se spală şi apoi se…
-
Gogoșari umpluți cu varză
Varza se toacă mărunt. Morcovii şi ţelina se dau pe răzătoare şi se adaugă peste varză. Se adaugă sarea…
-
Salată de gogoşari cu conopidă
Gogoşarii se spală şi se taie felii de grosimea unui deget. Conopida se desface în bucheţele mici. Morcovul…
-
Roşii murate
Roşiile se spală cu apă rece. Pe fundul borcanului se aşează 2-3 frunze de ţelină şi 4-5 beţe subţiri…
-
Ardei copţi în oţet
Ardeii se coc şi, după ce se răcesc, se curăţă de coajă şi de seminţe. Se pun în borcane. Se prepară…
-
Pepeni muraţi
Într-un borcan se aşează variat pepenii, bucheţele de conopidă, morcovii şi ţelina tăiate felii subţiri…
-
Gogoşari umpluţi cu struguri şi conopidă
Gogoşarii, strugurii şi conopida se spală cu apă rece. Se scot cotoarele de la gogoşari, conopida se rupe…
-
Zacuscă de vinete pentru iarnă
Se coc vinetele, gogoşarii şi ardeii. Se curăţă şi se lasă să se scurgă. Se înlătură cotoarele şi…
-
Sos de roşii pentru fripturi
Se pasează roşiile, separându-se de coajă şi de seminţe. Se pune sucul obţinut la fiert. Se fierbe până…
-
Gogoșari în bulion
Se spală şi se curăţă gogoşarii. Se taie peştişori. Se pun la fiert: 4 linguri sare, 2 linguri zahăr,…
-
Gogoșari în oțet
Gogoşarii se spală şi se taie felii pentru a se aranja mai bine în borcan. Într-un borcan se aranjează felii…
-
Castraveţi murați în saramură
Se spală bine castraveţii în apă rece. Se curăţă usturoiul. Se curăţă hreanul şi se taie felii subţiri,…