Gogoșari în bulion
Se spală şi se curăţă gogoşarii.
Se taie peştişori.
Se pun la fiert: 4 linguri sare, 2 linguri zahăr, uleiul, apa, oţetul, bulionul, foi de dafin şi piper boabe.
Amestecul se fierbe jumătate de oră amestecând foarte des pentru a nu se lipi de cratiţă.
Se adaugă gogoşarii tăiaţi şi se mai fierb încă jumătate de oră amestecând din când în când.
Notă: Nu vă faceţi griji dacă volumul gogoşarilor este mult mai mare decât sosul preparat. Aceştia se vor înmuia la fierbere şi vor fi cuprinşi în întregime de sos.
Se pun în borcane, se acoperă cu capac şi se sterlizează.
Notă:
- Din 6 kg de gogoşari se obţin aproximativ 9 borcane de 800 g de gogoşari în bulion.
- Dacă nu aveţi un vas suficient de mare pentru a îngloba la fierbere volumul ocupat de 6 kilograme de gogoşari puteţi folosi ce cantitate de gogoşari doriţi, dar sa nu uitaţi să calculaţi proporţional restul ingredientelor necesare.
-
valerian andrei12 Sep.2013
mio iesit
-
bosneagu mihaela09 Sep.2013
foarte practica si utila ,o poate face oricine !
-
VALENTINA STANCIU04 Sep.2013
DA AM FACUTO,ESTE FOARTE BUNA!!!
-
daniela15 Oct.2012
este o reteta super buna si super usoara.o recomand din tot sufletul...