Salată de gogoşari cu conopidă
Gogoşarii se spală şi se taie felii de grosimea unui deget.
Conopida se desface în bucheţele mici.
Morcovul şi telina se dau prin răzătoarea mare.
Frunzele de ţelină se taie mărunt
şi se amestecă cu oţetul, uleiul, zahărul, sarea, piperul şi foile de dafin.
Se pun la fiert până dau într-un clocot.
Amestecul se toarnă peste amestecul de conopidă, gogoşari, morcov şi ţelină.
Se amestecă bine şi se lasă acoperit pentru 2 ore.
Apoi se distribuie în borcane.
care se fierb, în apă, timp de 30 de minute.
După ce au fiert, se închid imediat cu capace şi se lasă să se răcească. Se depozitează în spaţii aerisite şi răcoroase.
Se servesc alături de fripturi sau garnituri.
-
milica03 Sep.2013
bine ati revenit!