Salată de cartofi cu mazăre şi maioneză
- Ingrediente
-
Preparăm "Maioneză"
Gălbenuşurile foarte bine fierte şi răcite se pisează cu o furculiţă într-un castron, se adaugă puţin ulei şi se freacă cu mixerul, până se formează o pastă.
Apoi se pune un gălbenuş crud şi se adaugă câte puţin ulei, amestecând fără întrerupere în acelaşi sens.
Când începe să se îngroaşă, se mai adaugă un gălbenuş crud şi din nou câte puţin ulei.
Se procedează astfel până când s-au pus toate gălbenuşurile, apoi se adaugă muştarul (dacă maioneza se foloseşte pentru salata boeuf), puţin câte puţin şi amestecând mereu, şi zeama de lămâie. Se mai adaugă apoi ulei, în porţiuni mici, până se termină întreaga cantitate măsurată iniţial.
-
continuăm cu rețeta de bază...
Cartofii se fierb în coajă, apoi se curăţă de coajă şi se taie cubuleţe mici. Se pun peste maioneză.
Mazărea se fierbe şi se adaugă peste cartofi.
Castraveţii muraţi se taie cuburi şi se alătură celorlalte ingrediente.
Se poate adăuga şi albuşul tăiat mărunt (de la oul fiert folosit la maioneză).
Se completează amestecul cu măsline,
prazul tăiat rondele,
se condimentează cu sare şi piper
şi se amestecă.