Salată de cartofi cu mazăre şi maioneză

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 
  1. Preparăm "Maioneză"

    Gălbenuşurile foarte bine fierte şi răcite se pisează cu o furculiţă într-un castron, se adaugă puţin ulei şi se freacă cu mixerul, până se formează o pastă.

    Apoi se pune un gălbenuş crud şi se adaugă câte puţin ulei, amestecând fără întrerupere în acelaşi sens.

    Când începe să se îngroaşă, se mai adaugă un gălbenuş crud şi din nou câte puţin ulei.

    Se procedează astfel până când s-au pus toate gălbenuşurile, apoi se adaugă muştarul (dacă maioneza se foloseşte pentru salata boeuf), puţin câte puţin şi amestecând mereu, şi zeama de lămâie. Se mai adaugă apoi ulei, în porţiuni mici, până se termină întreaga cantitate măsurată iniţial.

    Maioneză
  2. continuăm cu rețeta de bază...

Cartofii se fierb în coajă, apoi se curăţă de coajă şi se taie cubuleţe mici. Se pun peste maioneză.

Mazărea se fierbe şi se adaugă peste cartofi.

Castraveţii muraţi se taie cuburi şi se alătură celorlalte ingrediente.

Se poate adăuga şi albuşul tăiat mărunt (de la oul fiert folosit la maioneză).


Se completează amestecul cu măsline,

prazul tăiat rondele,

se condimentează cu sare şi piper

şi se amestecă.


Etichete: salata | cartofi | mazare | maioneza
(4 voturi) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Ouă thailandeze Ouă thailandeze

Rețeta mai nouă   Prăjitură cu nuci caramelizate Prăjitură cu nuci caramelizate

publicitate
Comentarii (7)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro