Salată din piept de pui cu mazăre, cartofi şi ouă
Pieptul de pui se fierbe în apă cu sare.
Ouăle se fierb 5-6 minute.
Cartofii se fierb în coajă.
Mazărea se fierbe şi ea, dacă nu se foloseşte cea din conservă, care nu mai necesită fierbere.
Se pregătesc toate ingredientele: cartofii se curăţă de coajă şi se taie cubuleţe, pieptul de pui se taie şi el cuburi, morcovul şi ţelina se dau prin răzătoare, mărul se taie cubuleţe, ceapa se taie peştişori, iar ouăle se taie în sferturi.
Se începe asamblarea salatei: într-un castron se pun pieptul de pui, cartofii, mazărea, mărul, morcovul, ţelina, ceapa, ouăle, măslinele. Se condimentează cu sare şi piper; se adaugă sucul de la jumătate de lămâie.
Se amestecă toate.
Pentru cei care vor o salată mai dietetică se pot opri aici. Pentru cei care iubesc maioneza, se adaugă peste acest amestec şi se omogenizează.