Prăjitură cu nuci caramelizate
- Ingrediente
-
- Foile la prăjitura cu nuci caramelizate
- 8 albușuri de ouă
- 16 linguri zahăr
- 4 plicuri zahăr vanilat
- 1 praf sare
- 1-2 lingurițe rom
- suc de lămâie de la 1/2 lămâie
- 250 grame nuci
- Crema la prăjitura cu nuci caramelizate
- 300 grame unt
- 8 gălbenușuri de ou
- 8 linguri zahăr
- 200 mililitri lapte rece
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 1 fiolă esență de vanilie sau migdale
- Nuci pralinate
- 100 grame zahăr
- 100 grame nuci
-
Preparăm "Foile la prăjitura cu nuci caramelizate"
Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare.
Se adaugă zahărul, romul şi sucul de lămâie. Se bate în continuare.
Nucile se bagă la cuptor la 200 grade timp de 5-10 minute, cât să se prăjească puţin, apoi se pisează.
Se adaugă peste bezea şi se amestecă uşor.
Compoziţia se împarte în 3 şi se coc 3 foi, pe hârtie de copt, în cuptorul încins, până se rumenesc.
-
Preparăm "Crema la prăjitura cu nuci caramelizate"
Se freacă gălbenuşurile cu zahărul, zahărul vanilat şi laptele rece.
După ce s-a omogenizat, se pune pe foc, amestecând continuu, până se îngroaşă. Se lasă să se răcească şi se adaugă esenţa.
Untul se spumează
şi se adaugă peste el crema rece, amestecând uşor.
-
Preparăm "Nuci pralinate"
Zahărul se pune la topit.
Când zahărul s-a topit, se adaugă nucile întregi.
Se amestecă bine şi se ia vasul de pe foc.
Nucile pralinate se sfărâmă într-un mojar.
-
continuăm cu rețeta de bază...
Se unge prima foaie cu cremă.
Se presară un strat de nuci caramelizate mărunţite.
Se pune cea de-a doua foaie, se adaugă încă o treime din cremă, apoi iar nuci caramelizate.
La final, se adaugă ultima foaie, restul de cremă şi nuci caramelizate.
Se lasă până a doua zi şi se porţionează.
Această reţetă a fost preparată pentru Provocarea "Dulce Românie", găzduită luna aceasta de Paula Gafitescu.
-
Anonim07 Jan.2019
este o reteta de toata jena....foile sau lipit de numa...eu cred ca trebuia un pic de faina....si crema sa branzit toata..amaruncato si am facut alta crezand ca e de la lapte...am facut-o din nou si la fel sa branzit..ii trebuia o lingura de faina sau amidon pt ingrosare....reteta este incompleta...nu voi mai incerca reteta!!!
-
sarca alex04 Jan.2018
o reteta esuata, nu incercati! pierdere de timp si de bani
-
Silvia29 Oct.2015
Acum am terminat-o si am constatat ca,reteta este prezentata total incomplet.
1-ce dimensiuni are tava?
2-cum se folosesc foile,intrucat prima a iesit prea uscata,iar a doua prea moale,lasand-o mai putin in cuptor ptr. a nu repeta experienta primei foi,rezultatnd doar doua foi de dimensiunile unei tavi de cuptor normale
3-cum caramelizezi nuca,astfel incat dupa aceea sa poata fi dezlipita de peretii vasului?
4-NU REPETATI GRESEALA MEA DE A LUS IN CONSIDERARE ACEASTA RETETA ESUATA!!!!!! -
veronica musat30 Dec.2014
Am incercat aceasta prajitura care este f. buna,dar mie mi s-a taiat crema cand am pus-o pe foc. Ca sa o dreg am luat un pachet de budinca de vanilia am preparat-o dupa instructiuni am amestecat-o cu crema taiata si a iesit o bunatate de prajitura. Nimeni nu s-a prins de ce am facut eu chiar am fost rugata sa le dau reteta.
-
Estera Gavris24 Dec.2014
Aceasta prajitura nu poate fi decat delicioasa, dupa ingredientele care le are .
Din pacate mie nu mi-au iesit foile (s-au lipit de hartia de copt)poate pentru ca sunt prea subtiri si prea lipicioase.
Daca exista vreun secret va rog sa mi-l spuneti si mie.
Va multumesc. -
anca12 Oct.2014
CE DIMENSIUNE ARE TAVA?
-
marc elidia29 Nov.2013
multumesc din suflet,nu stiam cum se procedeaza cu nucile caramelizate.