Ruladă de bezea cu zmeură
Albușurile se bat foarte bine cu mixerul până se obține o spumă.
Se adaugă zahărul și spuma se bate in continuare pănă se întărește.
Se adaugă amidonul,
esența de vanilie,
oțetul
și se amestecă, ușor, cu o spatulă, cu mișcări de jos in sus.
Compoziția se pune într-o tavă cu hârtie de copt, se întinde uniform
și se coace în cuptorul preîncălzit la 150 grade timp de o oră.
Se scoate tava din cuptor, iar foaia de bezea se răstoarnă pe o altă coală de copt presărată cu zahăr pudră. Se desprinde hărtia de copt de pe spatele bezelei.
Se rulează cu tot cu hărtie și se lasă să se răcească.
În acest timp se bate frișca foarte bine, folosind, dacă este nevoie, și un plic de întăritor.
Se unge foaia de bezea cu frișcă,
se presară uniform zmeura peste frișcă
și se rulează fără a strânge prea tare.
Se porționează și se servește simplu sau cu jeleu de zmeură.