Plăcintă cu legume
(Koulibiac cu legume)Ardeiul tăiat cuburi,
împreună cu vânăta,
se pun într-o tavă, se stropesc cu ulei de măsline,
se condimentează cu piper şi sare,
se amestecă şi se bagă în cuptorul preîncălzit la 200 grade timp de 20 de minute.
Se scot legumele din cuptor,
se adaugă dovlecelul tăiat cubuleţe
şi ceapa roşie tăiată în 4 sau 6,
se amestecă cu legumele scoase din cuptor,
apoi se mai coc încă 20 de minute, până se rumenesc.
Separat, se fierbe orezul. Se încing 2 linguri de ulei de măsline într-o cratiţă,
se adaugă orezul şi se prăjeşte puţin.
Se adaugă supa de legume
şi se lasă să fiarbă la foc mic,
adăugând şofranul pentru a-l colora frumos.
După ce s-a fiert, orezul se amestecă cu legumele de la cuptor,
se adaugă roşiile tăiate cuburi,
pătrunjelul tocat mărunt
şi busuiocul.
Se amestecă totul şi se lasă să se răcească puţin.
Aluatul foietaj se taie pe jumătate. Pe una dintre părţi se pune amestecul de legume, lăsând liberă o margine de 1 cm, de o parte şi de alta a compoziţiei.
Deasupra se pune cealaltă jumătate de aluat, pe care l-am întins puţin,
iar marginile se lipesc presând marginile cu o furculiţă.
Deasupra se poate orna cu fâşii de aluat.
Se unge pe deasupra cu oul bătut
şi se bagă în cuptorul preîncălzit la 210 grade timp de 35-40 de minute.
Se serveşte rece sau cald.