Pateu de ficat de pasăre

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

Se taie cepele în patru.

Într-o cratiţă încinsă se pune 1 lingură de unt la topit, apoi se adaugă ceapa.

Se adaugă ficatul, laptele şi câteva linguri de apă

Vasul acoperit se lasă să fiarbă până când scade toată apa.

Se lasă să se răcească, apoi ficatul fiert şi ceapa se aşează într-un castron şi se freacă cu restul de unt cu ajutorul blenderului vertical până ce devine o pastă untoasă, fără zgrunţuri (ficatul se poate da şi prin maşina de tocat pentru a fi mai fin).

Se condimentează cu sare şi piper şi se aşează pe o farfurie, netezind cu ajutorul unui cuţit. Se garniseşte cu gogoşari, castraveţi acri şi rotogoale de ou fiert.

Etichete: pateu | ficatei | ficatei de pui
(11 voturi) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Cartofi franţuzeşti Cartofi franţuzeşti

Rețeta mai nouă   Salată ţigănească Salată ţigănească

publicitate
Comentarii (0)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro