Porc cu sos dulce acrişor în stil chinezesc
- Ingrediente
-
- 750 grame carne de porc
- 100 grame ananas
- 1 bucată ou
- 1 bucată ardei gras verde
- 1 linguriță amidon
- 1 lingură vin de orez
- 3 linguri făină
- 4 linguri ulei de măsline
- sare
- 2 fire ceapă verde
- 1 fir praz
- Sos dulce-acrişor
- 100 mililitri oțet
- 80 grame zahăr brun
- 50 grame ketchup
- 2 linguri sos de soia
- 2 linguri sos Worchester
-
Preparăm "Sos dulce-acrişor"
Se toarnă într-o cratiţă oţetul şi zahărul brun şi se fierbe la foc mediu, amestecând din când în când, până se dizolvă zahărul.
Se adaugă celelalte ingrediente, se amestecă şi se lasă să fiarbă 15 minute.
-
continuăm cu rețeta de bază...
Carnea de porc se taie cubuleţe,
se sărează, se stropeşte cu vinul de orez şi se lasă la marinat 30 de minute.
Ananasul se taie cubuleţe,
ardeiul se taie fâşii,
oul se bate bine
şi se adaugă amidonul.
Oul amestecat cu amidon se toarnă peste carne.
Carnea amestecată cu oul se trece bucată cu bucată prin făină,
apoi se prăjesc în ulei încins până se rumenesc.
Bucăţile se scot pe hârtie absorbantă.
În uleiul în care s-au prăjit bucăţile de carne, se căleşte ceapa verde, tăiată mărunt
şi prazul tăiat şi el mărunt.
Se adaugă sosul dulce-acrişor
şi apoi bucăţile de carne prăjită,
ardeiul şi ananasul.
Se amestecă toate ingredientele câteva secunde,
se ia tigaia de pe foc
şi se serveşte fierbinte.
-
Diana29 Mar.2013
Daaaaaaaaa , un gust un pic pervers :)) , dulce acrisor , care mie-mi incita papilele ; bv , bv , Cornelia