Dublin Coddle
(Dublin Coddle)Morcovii, cartofii şi ceapa se taie rondele.
Cârnaţii se taie şi ei rondele, iar baconul se taie cubuleţe de mărimea rondelelor de cârnaţi.
Într-o tigaie se încinge 1 lingură de ulei în care se prăjesc, pe rând, mai întâi cubuleţele de bacon, apoi cârnaţii.
Într-un vas termorezistent se începe asamblarea: se pune un strat de rondele de cartofi, se presară sare şi piper, apoi bacon şi cârnaţi prăjiţi, rondele de morcovi şi ceapă. Se repetă din nou succesiunea aceasta, având grijă ca ultimul strat să fie de cartofi, care se presară cu sare şi piper.
Se adaugă apă sau supă de orice fel, cât să acopere aproape tot ceea ce este în vas, apoi se acoperă cu un capac sau cu folie de aluminiu şi se bagă în cuptorul preîncălzit la 220 grade timp de 60 de minute.
Apoi se mai lasă în cuptor la 250 grade timp de 15 minute, pentru a se rumeni frumos deasupra.
Deasupra se presară pătrunjel tocat.