Musaca de cartofi cu carne de porc
Usturoiul se taie mărunt și se călește în două linguri de ulei.
Ceapa se toacă mărunt și se adaugă peste usturoi.
Se călesc împreună până se înmoaie bine ceapa.
Se adaugă carnea tocată
și se lasă să își schimbe culoarea, amestecând din când în când.
Apoi se adaugă roșiile decojite date la blender
și pasta de tomate,
condimentele
și se lasă la foc mic până scade bine zeama.
Verdeața se toacă mărunt și se adaugă compoziției la final.
Se amestecă și se ia de pe foc, lăsându-se să se răcorească.
Când compoziția s-a răcit se adaugă ouăle și se omogenizează.
Cartofii fierți pe jumătate, adică vreo 10 minute, se taie felii de grosimi egale.
Într-un vas termorezistent uns cu puțin ulei, se aranjează un strat de cartofi,
apoi se pune jumătate din compoziția de carne
și se presară mozzarella rasă.
Se continuă cu încă un strat de felii de cartofi,
restul de compoziție de carne,
iar un strat de cartofi,
felii de roșii așezate pe toată suprafața
și felii de mozzarella pe deasupra roșiilor.
Se bagă vasul în cuptorul preîncălzit la 200 grade și se lasă aproximativ o oră, până când se rumenește frumos.
Se servește caldă alături de salată sau de murături.