Piept de porc la cuptor
Pieptul de porc se crestează pe partea cu șorici, astfel încât să se obțină mici pătrate.
Se presară sare, piper
și cimbru și se freacă foarte bine, pentru a pătrunde condimentele și între tăieturi.
Se adaugă și usturoiul pisat și fulgii de ardei iute și se împrăștie cu mâna pe întreaga suprafață.
Se condimentează în mod similar și partea fără șorici.
Morcovul se taie rondele și se pune pe fundul tăvii în care se va coace preparatul.
Ceapa se taie solzișori și se alătură morcovului.
Usturoiul se presează și se pune și el în tavă alături de celelalte legume.
Pe patul de legume se pune pieptul de porc, cu partea cu șorici în sus. Se bagă în cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de 1 oră.
După acest timp, se scoate tava din cuptor, se stropește pieptul de porc cu vinul alb sec și se mărește temperatura la 200 grade, lăsând la cuptor pentru 1 oră.
Se scot legumele din tavă (legume ce urmează a fi pregătite sub formă de sos)
și se continuă coacerea pentru încă o oră, timp în care se rumenește frumos.
Se servește fierbinte, alături de garnitură, sos de legume și murături.
-
milica08 Mar.2017
superb!
-
Gina01 Mar.2017
Foarte, foarte, foarte gustoasa.