Nuci umplute cu cremă de unt și ciocolată
- Ingrediente
-
- 300 grame făină
- 80 grame zahăr pudră
- 1 gălbenuș
- 130 grame unt 80 %
- 3 linguri apă rece
- sare
- vanilie
- coajă de lămâie
- 3 linguri suc de lămâie
- Crema pentru nuci umplute cu cremă de unt și ciocolată
- 2 ouă
- 100 grame zahăr pudră
- 1 plic zahăr vanilat
- 100 grame ciocolată amăruie
- 150 grame unt
- 15 grame cacao
- 1 praf sare
-
Preparăm "Crema pentru nuci umplute cu cremă de unt și ciocolată"
Ouăle
împreună cu zahărul, praful de sare și zahărul vanilat
se amestecă
și se pun pe baie de apă
amestecând continuu până se îngroașă. Se ia de pe foc și se lasă să se răcorească puțin.
Ciocolata se topește și ea pe baie de apă.
Untul, la temperatura camerei,
se mixează cu cacaua.
Peste amestecul de unt se adaugă crema de ouă
și ciocolata.
Crema obținută se dă la rece.
-
continuăm cu rețeta de bază...
Untul rece se taie cuburi.
Peste el se cerne făina
și se adaugă zahărul și sare.
Se amestecă până se obține un aluat ca și nisipul uscat.
Se adaugă gălbenușul,
esența de vanilie,
coaja de lămâie,
sucul de lămâie
și câte o lingură de apă, amestecând după fiecare.
Aluatul obținut se învelește în folie alimentară și se dă la rece pentru 20-30 de minute.
După ce se scoate de la frigider, aluatul se divizează în porții de aproximativ 6 g, se formează biluțe,
ce se așează în forma specială pentru copt coji de nuci, presându-le ușor.
Forma se pune pe foc, lăsănd-o cam 1 minut - 1 minut jumătate, pe fiecare parte.
După ce s-au răcit, cojile se pot umple cu cremă,
unindu-le două câte două,
formându-se o nucă.
Se pudrează cu zahăr.