Lecsó

Lecsó este o mâncare tradiţională din Ungaria care are ca ingrediente reprezentative: ardei gras, roşii, ceapă, slănină şi boia de ardei. Este de asemenea considerată o mâncare tradiţională şi în Cehia, Slovacia şi Croaţia.
Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

Slănina se taie cubuleţe mici.

Cârnaţii se taie rondele.

Ceapa se taie mărunt.

Ardeii se taie pe jumătate, apoi se taie circular.

Roşiile se taie cubuleţe.

Într-un vas se pune slănina şi se lasă să se topească.

Se adaugă ceapa şi se călesc împreună până se înmoaie.

Se pun cârnaţii

şi ardeii.

Se condimentează cu sare şi boia dulce

şi se lasă până se călesc bine ardeii.

Se adaugă roşiile

şi se lasă să fiarbă până scade zeama de la ele.

Se serveşte caldă.

Luna aceasta a venit rândul meu să fiu gazda Provocării secrete și am tras din pălărie pentru mine blogul Laurei si Lianei. Am pus ochii demult pe această rețetă la ele pe blog și mi-am zis că la un moment dat o s-o și fac; acum a sosit momentul.

Etichete: tocanita
(8 voturi) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Somon simplu la grătar Somon simplu la grătar

Rețeta mai nouă   Cartofi cu smântână şi mozzarella la cuptor Cartofi cu smântână şi mozzarella la cuptor

publicitate
Comentarii (2)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro