Chec aperitiv

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

Baconul se taie cubuleţe

şi se prăjesc până devin crocante.

Se adaugă măslinele tăiate feliuţe subţiri şi se ia amestecul de pe foc.

Făina se cerne

şi se amestecă cu praful de copt,

sare şi piper.

Se adaugă roşiile uscate tocate,

ceapa verde tăiată mărunt,

brânza telemea cubuleţe mici,

cimbru, fulgii de ardei iute

amestecul de bacon prăjit şi măsline.

Se amestecă toate.

Separat se face un amestec din lapte,

untul la temperatura camerei,

ou

şi smântână.

Se omogenizează cu ajutorul unui mixer.

Acest amestec se toarnă peste făină.

Se încorporează laptele şi se obţine un aluat moale.

În forma de cozonac unsă cu unt, tapetată cu parmezan ras,

se pune compoziţia, fără a o nivela foarte mult.

Se presară pe deasupra cu parmezan ras.

Se coace în cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de 45-55 minute, până când se rumeneşte.

Se lasă să se răăcească, se scoate din tavă şi se serveşte ca aperitiv.

Etichete: chec
(4 voturi) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Dulceață de frăguțe Dulceață de frăguțe

Rețeta mai nouă   Limonadă cu mentă Limonadă cu mentă

publicitate
Comentarii (0)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro