Chec aperitiv
- Ingrediente
-
- 75 grame bacon
- 50 grame măsline fără sâmbure
- 75 grame roșii uscate
- 125 grame parmezan
- 450 grame făină
- 1 linguriță praf de copt
- 3 bucăți ceapă verde
- 75 grame brânză telemea
- ½ linguriță ardei iute uscat
- 1 linguriță cimbru
- 200 mililitri lapte
- 25 grame unt
- 1 ou
- 150 grame smântână dulce
- ½ linguriță piper
Baconul se taie cubuleţe
şi se prăjesc până devin crocante.
Se adaugă măslinele tăiate feliuţe subţiri şi se ia amestecul de pe foc.
Făina se cerne
şi se amestecă cu praful de copt,
sare şi piper.
Se adaugă roşiile uscate tocate,
ceapa verde tăiată mărunt,
brânza telemea cubuleţe mici,
cimbru, fulgii de ardei iute
amestecul de bacon prăjit şi măsline.
Se amestecă toate.
Separat se face un amestec din lapte,
untul la temperatura camerei,
ou
şi smântână.
Se omogenizează cu ajutorul unui mixer.
Acest amestec se toarnă peste făină.
Se încorporează laptele şi se obţine un aluat moale.
În forma de cozonac unsă cu unt, tapetată cu parmezan ras,
se pune compoziţia, fără a o nivela foarte mult.
Se presară pe deasupra cu parmezan ras.
Se coace în cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de 45-55 minute, până când se rumeneşte.
Se lasă să se răăcească, se scoate din tavă şi se serveşte ca aperitiv.