Lebărvurşt
(Lebăr)Ficatul, fleica şi şoriciul se spală bine cu apă rece şi se pun la fiert împreună cu ceapa curăţată şi o lingură de sare.
Se spumează foarte bine. Se adaugă apoi foile de dafin şi se fierbe 1 oră.
Când s-au fiert, se scot din zeamă şi se lasă să se răcească.
Se dau apoi de două ori prin maşina de tocat, prima dată prin sita mai mare şi apoi prin sita mai mică, alternând bucăţi de ficat cu bucăţi de fleică şi şorici.
Amestecul rezultat se condimenteză cu sare (dacă mai este nevoie) şi piper şi se amestecă bine. Se adaugă şi zeamă în care a fiert carnea, astfel încât pasta rezultată să fie cât de cât legată.
Cu această compoziţie se umplu maţele spălate foarte bine cu apă rece. Capetele se leagă cu aţă.
Se pun la fiert cu apă rece, înţepându-i din loc în loc pentru a nu plesni. Se fierb timp de 30 de minute la foc mic.
Se scot într-o tavă şi se pun la presat până a doua zi.
Sfat: Nu faceţi bucăţi mari de lebăr pentru că riscul de a plesni la fierbere este mai mare.
-
maricel27 Dec.2017
Foarte gustoasa si atractiva eu am adaugat si usturoi si apare mai savuroasa . desi este faina si asa ca este
simpla.