Răcitură de curcan

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

Pentru că este carne de curcan este bine să fie şi nişte aripi. În funcţie de carnea aleasă, este necesară mai puţină sau mai multă gelatină la amestecul final pentru închegare.


Peste carne se adaugă apa rece, o ceapă întreagă şi un morcov tăiat în două. Se pune sare după gust. Se pune amestecul la fiert.


Dacă se fierbe la presiune, apa adăugată trebuie doar să acopere carnea, dacă se fierbe în oala deschisă, atunci este nevoie de mai multă apă. Se fierbe carnea până se desprinde de pe os. La oala sub presiune este nevoie între 40 şi 60 de minute. La oala deschisă este nevoie de 2-3 ore. După fierbere, se lasă 5-10 minute la răcit. Se îndepărtează ceapa şi morcovul. Se extrage carnea şi se mărunţeşte.


În zeama rămasă se adaugă usturoiul pisat în prealabil.


Se trece zeama prin strecurătoare.



Dacă este nevoie, se adaugă gelatina dizolvată peste această zeamă.



Carnea mărunţită se repartizează în vasele în care urmează a fi preparată răcitura. Este de preferat ca acestea să fie puţin adânci şi să fie cât mai întinse pentru a se putea închega mai uşor.



Peste carne, se adaugă zeama.




Vasele sunt lăsate nemişcate într-un loc răcoros până la închegare.



Se poate servi cu salată de sfeclă roşie şi hrean.


Etichete: racitura | piftie
(4 voturi) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Cârnaţi din carne de porc şi vită Cârnaţi din carne de porc şi vită

Rețeta mai nouă   Lebărvurşt Lebărvurşt

publicitate
Comentarii (1)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro