Omletă provensală
Ardeiul se taie cubuleţe.
Prazul se taie mărunt.
La fel şi ceapa verde.
În puţin ulei se căleşte mai întâi ceapa până se înmoaie,
apoi se adaugă ardeiul,
ciupercile,
condimentele
şi se lasă pe foc până se înmoaie şi ardeiul.
Separat, se pregătesc două omlete de câte 3 ouă. Ouăle se bat cu sare şi piper.
Se pun într-o tigaie unsă cu foarte puţin ulei şi se coace pe ambele părţi.
Se scoate pe farfurie, se pun deasupra mozzarella rasă şi legume,
apoi se pliază pe jumătate.
Se serveşte imediat.
Pentru provocarea secretă din această lună am primit chiar blogul lui Ama, care a şi iniţiat această provocare. Gabriela a "tras din căciulă" pentru mine tura asta şi chiar îmi place ce blog mi-a picat. Blogul "Ama în bucătărie" pot spune că l-am răsfoit de foarte multe ori şi tot timpul găsesc ceva nou care să îmi placă să prepar, iar dacă rămân în pană de idei pentru micul dejun, aici găsesc sigur ceva care să ma inspire, cum a fost şi această reţetă.
-
milica29 Apr.2013
am sa o gatesc si eu