Chec

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

Albuşurile se separă de gălbenuşuri, apoi se bat spumă cu zahărul, până se obţine o bezea tare.

Gălbenuşurile se mixează cu uleiul şi sarea.

Amestecul de gălbenuşuri se adaugă peste albuşurile spumă.

Se adaugă şi făina, esenţele,


apoi se amestecă uşor, de jos în sus, cu o lingură, până se încorporează toată făina, iar totul este omogen.

3/4 din compoziţia obţinută se împarte în două forme pentru cozonac, unse cu ulei.

În restul de compoziţie rămas, se adaugă cacaua, se amestecă

şi se toarnă în tăvi, peste compoziţia simplă.

Se coace în cuptorul preîncălzit la 170 grade timp de 30 de minute. Se verifică cu o scobitoare dacă mai este nevoie să fie lăsat la cuptor.

Se lasă să se răcorească, se scoate din tavă, apoi se pudrează cu zahăr.

Se serveşte simplu sau alături de îngheţată.


Etichete: chec | pandispan
(24 voturi) Votează şi poți lăsa review!
  • EXCELENT

  • am si servit o feliuta si a fost foarte bun,am sa-l fac si eu multumim de aceste retete.

  • f bun

  Rețeta mai veche Omletă provensală Omletă provensală

Rețeta mai nouă   Tigaie cu legume şi ouă ochi Tigaie cu legume şi ouă ochi

publicitate
Comentarii (2)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro