Chec
Albuşurile se separă de gălbenuşuri, apoi se bat spumă cu zahărul, până se obţine o bezea tare.
Gălbenuşurile se mixează cu uleiul şi sarea.
Amestecul de gălbenuşuri se adaugă peste albuşurile spumă.
Se adaugă şi făina, esenţele,
apoi se amestecă uşor, de jos în sus, cu o lingură, până se încorporează toată făina, iar totul este omogen.
3/4 din compoziţia obţinută se împarte în două forme pentru cozonac, unse cu ulei.
În restul de compoziţie rămas, se adaugă cacaua, se amestecă
şi se toarnă în tăvi, peste compoziţia simplă.
Se coace în cuptorul preîncălzit la 170 grade timp de 30 de minute. Se verifică cu o scobitoare dacă mai este nevoie să fie lăsat la cuptor.
Se lasă să se răcorească, se scoate din tavă, apoi se pudrează cu zahăr.
Se serveşte simplu sau alături de îngheţată.
-
morthis06 May.2015
EXCELENT
-
delia19 Jan.2015
am si servit o feliuta si a fost foarte bun,am sa-l fac si eu multumim de aceste retete.
-
felicia30 Apr.2013
f bun