Spanakopita - plăcintă cu spanac si brânză feta
(Placintă cu spanac și brânză feta)Ceapa uscată şi ceapa verde se taie mărunt.
Se încinge uleiul de măsline şi se căleşte ceapa.
Se adaugă spanacul decongelat şi bine stors de apă,
mărarul şi pătrunjelul tocate mărunt.
Se lasă la călit 5-10 minute.
Se condimentează cu sare, piper şi nucşoară, apoi se ia de pe foc şi se lasă să se răcorescă.
Între timp, se amestecă brânza feta cu ouăle.
Se adaugă amestecul de spanac (după ce s-a răcorit) şi se omogenizează bine.
O foaie de aluat se pune într-o tavă cu hârtie de copt şi se coace la 200 grade timp de 15 minute.
Peste foaia parţial coaptă, se distribuie uniform amestecul de spanac.
Deasupra se pune cealaltă foaie, crestată în formă de pătrate, aşa cum se va tăia în final spanakopita.
Se coace la 200 grade timp de 25 de minute, până se rumeneşte frumos deasupra.
Se serveşte rece.