Plăcintă cu cartofi, praz şi brânză feta
Cartofii se curăţă de coajă, se taie cubuleţe mici şi se pun la fiert în apă cu puţină sare.
După ce au fiert, cartofii se scurg de zeama în care au fiert.
Prazul se spală, se taie rondele subţiri şi se pune la călit în 2 linguri de ulei de măsline.
Peste prazul înăbuşit se adaugă cartofii fierţi şi scurşi.
Se adaugă şi smântâna şi se omogenizează.
Se ia vasul de pe foc şi se adaugă brânza feta tăiată cubuleţe şi ouăle.
Se amestecă bine compoziţia, adăugându-se piper şi sare, dacă mai este nevoie.
Aluatul foietaj se întinde într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se bagă în cuptorul preîncălzit la 220 grade timp de 15 minute.
Se scoate tava din cuptor, se adaugă compoziţia cu brânză şi se mai coace pentru încă 20 de minute la 220 grade.
Se porţionează şi se serveşte atât caldă cât şi rece.