Prăjitură cu struguri
- Ingrediente
-
- 1 linguriță cacao
- boabe de struguri
- ciocolată amăruie
- frișcă lichidă
- Blatul la prăjitura cu struguri
- 4 ouă
- 150 grame zahăr
- 4 linguri apă
- 75 grame făină
- 75 grame amidon
- 25 grame cacao
- 3 lingurițe praf de copt
- 1 praf sare
- Siropul la prăjitura cu struguri
- 100 grame zahăr
- 200 mililitri apă
- esență de rom
- Umplutura la prăjitura cu struguri
- 200 grame zahăr
- 400 mililitri frișcă lichidă
- 1 plic zahăr vanilat
- 3 ouă
- 2 plicuri gelatină
- 600 grame struguri boabe (negri şi albi)
-
Preparăm "Blatul la prăjitura cu struguri"
Se separă albuşurile de gălbenuşuri.
Albuşurile se bat spumă cu sarea, apoi se adaugă zahărul şi apa.
Se încorporează pe rând gălbenuşurile şi făina cernută împreună cu amidonul, cacaua şi praful de copt.
În tava tapetată cu hârtie de copt, se toarnă compoziţia obţinută.
Se coace în cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de 30 de minute.
-
Preparăm "Siropul la prăjitura cu struguri"
Apa se pune pe foc cu zahărul până când acesta se dizolvă.
Se ia de pe foc şi se adaugă esenţa de rom.
-
Preparăm "Umplutura la prăjitura cu struguri"
Frişca se bate împreună cu zahărul vanilat.
Albuşurile se separă de gălbenuşuri şi se bat spumă cu zahărul, pe baie de apă.
Gelatina se pune la înmuiat conform instrucţiunilor de pe ambalaj, apoi se dizolvă pe baie de apă.
Se toarnă peste frişcă, în fir subţire, amestecând de jos în sus.
Se adaugă treptat gălbenuşurile şi spuma de albuşuri, amestecând tot de jos în sus.
-
continuăm cu rețeta de bază...
Blatul se taie în două pe orizontală.
Se însiropează ambele părţi cu siropul călduţ.
Se pune 1/4 din umplutură, întinzându-se uniform pe toată suprafaţa.
Se pun, apoi boabele de struguri şi iar un strat de umplutură, iar boabe de struguri şi iar umplutură.
Deasupra se pune cea de-a doua foaie de blat însiropat şi se îmbracă cu restul de umplutură rămasă.
Se presară cu cacao şi se decorează cu boabe de struguri trase în ciocolată.
Se ţine la frigider.
-
pop ileana09 Oct.2013
Foarte buna reteta