Plăcintă cu brânză în aluat foietaj

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

Făina (400 g) se amestecă cu 2 gălbenuşuri, iaurtul, apa carbogazoasă şi un praf de sare. Se obţine un aluat omogen.

Untul se amestecă cu 30 g de făină.

Blatul de lucru se unge foarte bine cu ulei, aluatul se împarte în două, jumătate se ţine la frigider, iar cealaltă jumătate se întinde în formă de pătrat, cu ajutorul unui sucitor,

Se unge cu 1/4 din amestecul de unt cu făină şi se taie astfel încât să poată fi împăturit în cât mai multe straturi.

Aluatul astfel împachetat se înfoliază şi se dă la rece pentru 15 minute.

Se scoate aluatul de la rece şi se întinde din nou pe blatul uns cu ulei, se unge cu încă 1/4 din amestecul de unt şi făină, apoi se împătureşte la fel ca mai sus.

Aluatul se înfoliază din nou şi se mai lasă încă 30 de minute la rece. Se procedează identic şi cu cealaltă jumătate de aluat.

Se ia prima jumătate de aluat, se întinde după dimensiunile tăvii în care se doreşte să se pregătească plăcinta şi se aşează în tava unsă cu unt.

Peste aluatul astfel întins se pune umplutura formată din amestecul de brânzeturi cu ouă, în care se poate adăuga şi stafide.

Peste umplutură se adaugă cea de-a doua foaie, care se taie în felii şi se unge pe deasupra cu gălbenuş de ou.

Se coace timp de 40-45 minute la 180 grade.

Se porţionează şi se serveşte caldă sau rece.

Etichete: placinta | branza | foietaj
(1 vot) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Sardine cu roşii la cuptor Sardine cu roşii la cuptor

Rețeta mai nouă   Buzunare de porc umplute cu porumb Buzunare de porc umplute cu porumb

publicitate
Comentarii (4)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro