Salată ţigănească
- timp total: 30 minute
-
Preparăm "Macrou marinat la rece"
Macroul se curăţă de intestine, se spală foarte bine.
Se taie rondele de grosime aproximativ 1 cm.
Se aranjează aceste rondele într-un vas, pe fundul căruia s-a pus un strat de sare grunjoasă.
Deasupra se pune sare din belşug, astfel încât peştele să fie acoperit în totalitate. Vasul se acoperă şi se bagă la frigider pentru 24 de ore.
A doua zi, peştele se spală bine cu apă rece, se aranjează din nou în acelaşi vas şi se acoperă cu oţet. Tot acum se pot pune rondele de morcov, ceapă tăiată solzişori, piper boabe şi măsline.
Se acoperă vasul cu un capac şi se bagă din nou la frigider pentru încă 24 de ore. A treia zi, se scurge oţetul şi se înlocuieşte cu ulei.
Se mai păstrează încă 24 de ore la frigider, după care se poate consuma.
-
continuăm cu rețeta de bază...
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1809/description/file-1_1.jpg)
Ceapa se curăţă şi se dă la robot sau se taie mărunt.
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1809/description/file-1_2.jpg)
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1809/description/file-2_1.jpg)
Într-o cratiţă se încinge uleiul şi se căleşte ceapa, după care se adaugă roşii decojite pasate.
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1809/description/file-3_1.jpg)
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1809/description/file-4_1.jpg)
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1809/description/file-5_1.jpg)
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1809/description/file-6_1.jpg)
Se adaugă apoi condimentele: sare, piper, foi de dafin şi ienibahar măcinat.
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1809/description/file-7_1.jpg)
Peştele marinat se taie cubuleţe. Se adaugă în sosul preparat ca mai sus. Se mai fierbe 2-3 minute şi apoi preparatul este gata.
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1809/description/file-8_1.jpg)
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1809/description/file-9_1.jpg)
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1809/description/file-10_1.jpg)