Cozonac cu nucă

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 
  1. Preparăm "Umplutură cu nucă pentru cozonac"

    Se pune la fiert laptele cu zahărul, se fierbe până se topeşte zahărul.

    Se adaugă nuca, esenţele şi cacaua.

    Se fierbe la foc mic câteva minute până se obţine o cremă potrivită care se poate întinde pe cozonac.

    Umplutură cu nucă pentru cozonac
  2. continuăm cu rețeta de bază...

Se amestecă drojdia cu puţin zahăr până devine o pastă omogenă.

Se adaugă făină, lapte (cam 1/4 din cantitate) şi se amestecă bine.

Se lasă la dospit.

Între timp ouăle cu zahărul se bat spumă.

Se adaugă esenţele şi cojile rase.

După dospire, se adaugă făina, smântâna, restul de lapte, borşul, sarea, ouăle bătute cu zahăr şi mirodenii şi se amestecă bine.

Apoi se începe frământatul adăugându-se câte puţin ulei (sau unt) până este înglobat tot. Frământatul trebuie să continue aproximativ 1 oră pentru a creşte bine ulterior.

Se lasă la crescut 1-2 ore timp în care îşi va dubla volumul.

Din aluatul crescut se preia o porţiune cât sa ocupe 3/4 din tava de copt şi se împarte în 2.

Fiecare bucată de aluat se întinde bine. Peste aceasta se întinde umplutura cu nucă.

Se rulează astfel încât să cuprindă umplutura în interior. Apoi câte 2 bucăţi rulate se împletesc între ele formând un cozonac.

În tava unsă cu grăsime se adaugă cozonacul împletit.

Se lasă la crescut 45-50 minute. Apoi se unge cu gălbenuş, se pune zahăr pe deasupra şi se bagă în cuptorul preîncălzit la 175 grade, pentru 40-45 minute.

Se verifică dacă s-a copt folosind proba cu paiul (cozonacul este copt daca nu se mai prinde aluatul pe pai), se scoate din cuptor şi se lasă să se răcească.

Etichete: cozonac | nuci
(1 vot) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Dublin Coddle Dublin Coddle

Rețeta mai nouă   Prăjitură cu mac şi nucă de cocos Prăjitură cu mac şi nucă de cocos

publicitate
Comentarii (9)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro