Cartofi cu porc la cuptor
Cartofii şi carnea se taie cubuleţe.
Într-un vas termorezistent se pune puţin ulei şi apoi se adaugă carnea tăiată cubuleţe.
Peste bucăţile de carne se adaugă cartofii, apoi se amestecă uşor pentru ca bucăţile de carne să se întrepătrundă cu bucăţile de cartofi.
Se pregăteşte un sos amestecând vinul cu toate condimentele şi cu usturoiul pisat.
Acest amestec se adaugă peste cartofi şi carne. Lichidul trebuie să le acopere pe jumătate. Dacă mai este nevoie, se adaugă apă.
Vasul se acoperă fie cu folie de aluminiu, fie cu un capac şi se bagă în cuptorul preîncălzit pentru 45 de minute.
După expirarea timpului, se mai poate lăsa vasul neacoperit în cuptor încă 10-15 minute pentru a se rumeni pe deasupra.
După ce se scoate din cuptor, se rade pe deasupra nişte caşcaval şi se acoperă cu un capac lăsându-se aşa câtva timp pentru a se topi caşcavalul.