Cartofi ţărăneşti cu şunculiţă afumată
Cartofii se curăţă de coajă, se taie cubuleţe şi se pun la fiert în apă cu sare. Din momentul în care apa începe să fiarbă, se continuă fierberea încă 10 minute.
Ardeiul şi ceapa se taie mărunt şi se călesc împreună în 2 linguri de ulei.
Când ceapa şi ardeiul sunt călite, se adaugă roşiile decojite.
Se adaugă şi o cană cu apă şi se fierbe 10 minute.
Cartofii fierţi pe jumătate, se pun într-un vas termorezistent, iar peste cartofi se toarnă sosul de ceapă.
Se amestecă totul şi se condimentează cu sare, piper, boia dulce, ienibahar, 2-3 foi de dafin şi usturoi tăiat mărunt.
Deasupra se pune kaizerul tăiat fâşii subţiri. Se acoperă vasul cu un capac şi se dă la cuptor pentru 20-30 de minute.
Se servesc ca garnitură la orice fel de friptură.
-
duta iulian22 Mar.2013
foarte bun