Ostropel

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

Se ard (pârlesc) pulpele de pui la flacăra aragazului după ce s-a îndepărtat capacul arzătorului.

Pentru a evita stropii de grăsime ce pot sări se pune sub arzător o folie de aluminiu.

Atenţie: Aragazul se porneşte înainte de a îndepărta capacul arzătorului.

Pulpele pârlite se spală şi se adaugă într-o oală de 3 l cu apă cât să le acopere, se lasă la fiert circa 25-30 minute până carnea începe să se pătrundă.

Se taie ceapa mărunt şi morcovul se rade pe partea mică a răzătorii şi se călesc puţin.

După ce s-au călit puţin, se adaugă peste carnea pusă la fiert.

La finalul celor 25-30 minute, se adaugă roşiile tăiate mărunt şi sucul lor sau bulionul şi se mai lasă la fiert încă 10 – 15 minute.

Pentru a îngroşa sosul se adaugă griş cu 5-10 minute înainte de final. (Nu făina – poate provoca disconfort gastric).

Cu ~5 minute înainte de finalizarea ostropelului, se adaugă foile de dafin, sarea, piperul şi boia.

Atenţie: După adăugarea roşiilor se va amesteca mai des pentru a evita lipirea de oală a ostropelului.

Ostropelul se poate servi cu piure.

Etichete: ostropel | pulpe de pui | rosii
(5 voturi) Votează şi poți lăsa review!
publicitate
Comentarii (0)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro