Ostropel
Se ard (pârlesc) pulpele de pui la flacăra aragazului după ce s-a îndepărtat capacul arzătorului.
Pentru a evita stropii de grăsime ce pot sări se pune sub arzător o folie de aluminiu.
Atenţie: Aragazul se porneşte înainte de a îndepărta capacul arzătorului.
Pulpele pârlite se spală şi se adaugă într-o oală de 3 l cu apă cât să le acopere, se lasă la fiert circa 25-30 minute până carnea începe să se pătrundă.
Se taie ceapa mărunt şi morcovul se rade pe partea mică a răzătorii şi se călesc puţin.
După ce s-au călit puţin, se adaugă peste carnea pusă la fiert.
La finalul celor 25-30 minute, se adaugă roşiile tăiate mărunt şi sucul lor sau bulionul şi se mai lasă la fiert încă 10 – 15 minute.
Pentru a îngroşa sosul se adaugă griş cu 5-10 minute înainte de final. (Nu făina – poate provoca disconfort gastric).
Cu ~5 minute înainte de finalizarea ostropelului, se adaugă foile de dafin, sarea, piperul şi boia.
Atenţie: După adăugarea roşiilor se va amesteca mai des pentru a evita lipirea de oală a ostropelului.
Ostropelul se poate servi cu piure.