Coq au vin la slow cooker
- Ingrediente
-
- carne de cocoș (pulpe, piept)
- 200 grame kaizer
- 200 mililitri supă de pui
- 750 mililitri vin roșu
- 40 grame unt
- 3 căței usturoi
- cimbru
- 1 lingură bulion
- 50 mililitri coniac
- sare
- piper
- 2-3 foi dafin
- Garnitura la Coq au vin
- 10-12 bucăți ceapă mică
- 1 cutie ciuperci
- cimbru
- ulei de măsline
- Sosul la Coq au vin
- 1 lingură făină
-
Preparăm "Garnitura la Coq au vin"
Ceapa curăţată se pune în tigaie cu puţin ulei.
Se lasă să se rumenească.
Se adaugă ciupercile.
Se condimentează cu sare, piper şi cimbru.
Apoi se acoperă cu un capac şi se lasă să se înăbuşă până ceapa se înmoaie.
-
Preparăm "Sosul la Coq au vin"
Din sosul de vin în care a fiert carnea de cocoş, se iau 300 ml şi se adaugă, pe foc, o lingură de făină.
Se amestecă cu telul foarte bine, pentru a nu se forma cocoloaşe.
-
continuăm cu rețeta de bază...
Kaizerul se taie fâşii,
apoi se căleşte în unt.
Se lasă până se rumeneşte bine.
Se scot pe o farfurie, iar în grăsimea rămasă se rumenesc bucăţile de cocoş.
Se presară cu sare şi piper.
Când sunt rumenite, se adaugă bucăţile de kaizer rumenite.
Se ia tigaia de pe foc şi se stropeşte totul cu coniac, apoi se flambează.
Bucăţile astfel pregătite se mută în vasul de ceramică al slow cooker-ului.
Se adaugă supa de pui,
usturoiul tăiat mărunt, toate celelalte condimente
şi bulionul.
Se acoperă totul cu vin şi se porneşte slow cooker-ul pe poziţia dorită, în funcţie de când doriţi să fie gata.
Se serveşte cu ceapă înăbuşită cu ciuperci şi cartofi natur cu pătrunjel.