Pui mănăstiresc
Puiul se porţionează.
Potroacele (spate, gât, vârfuri de aripi) se pun la fiert în apă cu sare.
Se îndepărtează carne fiartă de pe oase şi se mărunţeşte, iar supa se pastrează.
Pulpele de pui, aripile şi pieptul se freacă cu sare, piper, cimbru şi boia dulce.
Carnea astfel pregătită se căleşte în jumătate din cantitatea de unt.
Când s-au rumenit pe ambele părţi se adaugă 300-400 ml de supă de pui, rezultată prin fierberea potroacelor.
Apoi se transferă totul într-un vas termorezistent pentru cuptor.
Două cepe se toacă mărunt şi se călesc în restul de unt.
Kaizerul se taie fâşii şi se adaugă peste ceapa călită.
Ciupercile se taie feliuţe şi se pun peste ceapa călită cu kaizer.
Se lasă să fiarbă până scade toată zeama.
Peste amestecul călit se adaugă 200 ml vin şi 200 ml supă de pui.
Se adaugă şi carnea fiartă şi mărunţită
şi usturoiul pisat.
Se lasă să fiarbă puţin împreună, apoi se adaugă 200 ml smântână de gătit.
Se lasă să dea câteva clocote, apoi se adaugă peste carnea rumenită.
Vasul se bagă la cuptor pentru 30 de minute la 200 grade.
Se drege cu gălbenuş bătut cu smântână.
Se serveşte fierbinte cu topping de pătrunjel, alături de murături.
-
Diana13 Feb.2013
Uuuuuuuuuuuuuuuu , ce poze mi-nu-na-te ... si ce preparat grozav ne prezinti ; as fi curioasa sa stiu daca asa ceva chiar se consuma in manastirile noastre :d , dar nu prea cred , Cornelusa