Pulpe de pui cu sos de lămâie
Usturoiul se pisează cu sare, se adaugă 4 linguri de ulei de măsline, coaja de lămâie şi oregano. Se omogenizează.
Prin amestecul obţinut se trec pulpele de pui, după care se aşează într-un vas termorezistent.
Ceapa se taie în sferturi şi se pune peste pulpele de pui.
Vasul se bagă în cuptorul preîncălzit la 220 grade timp de 10 minute, după care se întorc pulpele şi se pun deasupra feliile de la o lămâie şi sucul de lămâie de la cea de-a doua lămâie.
Se completează cu 200 ml apă sau supă de pui, apoi se mai dă la cuptor pentru încă 20 de minute.
Se scot separat feliile de lămâie şi pulpele şi se menţin la cald.
Sosul rămas se pasează.
Se adaugă în sos roşiile tăiate mărunt şi se fierbe timp de 20 de minute. Se pasează din nou pentru a deveni totul o pastă.
Pulpele de pui se servesc alături de acest sos, de feliile de lămâie şi se potrivesc foarte bine cu o garnitură de cartofi.
-
Carmen24 Jan.2016
Imi place reteta si o recomand sa fie savurata!