Pulpe de pui cu sos de lămâie

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

Usturoiul se pisează cu sare, se adaugă 4 linguri de ulei de măsline, coaja de lămâie şi oregano. Se omogenizează.

Prin amestecul obţinut se trec pulpele de pui, după care se aşează într-un vas termorezistent.

Ceapa se taie în sferturi şi se pune peste pulpele de pui.

Vasul se bagă în cuptorul preîncălzit la 220 grade timp de 10 minute, după care se întorc pulpele şi se pun deasupra feliile de la o lămâie şi sucul de lămâie de la cea de-a doua lămâie.

Se completează cu 200 ml apă sau supă de pui, apoi se mai dă la cuptor pentru încă 20 de minute.

Se scot separat feliile de lămâie şi pulpele şi se menţin la cald.

Sosul rămas se pasează.

Se adaugă în sos roşiile tăiate mărunt şi se fierbe timp de 20 de minute. Se pasează din nou pentru a deveni totul o pastă.

Pulpele de pui se servesc alături de acest sos, de feliile de lămâie şi se potrivesc foarte bine cu o garnitură de cartofi.


Etichete: sos | pui | lamaie | pulpe de pui
(16 voturi) Votează şi poți lăsa review!
  • Imi place reteta si o recomand sa fie savurata!

  Rețeta mai veche Roşii umplute cu omletă Roşii umplute cu omletă

Rețeta mai nouă   Minitarte cu struguri Minitarte cu struguri

publicitate
Comentarii (17)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro