Raţă pe varză
Se pregăteşte o supă de pui din spinare, aripi şi măruntaie. Se pun toate la fiert în apă rece cu sare, boabe de ienibahar şi câteva cuişoare.
Când sunt bine fierte, se scot din zeamă, se lasă să se răcorească puţin, apoi se curăţă carnea de pe oase.
Pulpele de raţă se ondimentează bine cu sare, piper şi boia dulce şi se lasă să stea aşa cam o oră.
O parte din grăsimea de raţă se taie mărunt şi se pune la topit într-o tigaie.
În tigaie se rumenesc pulpele, pe ambele părţi.
Se stinge cu 200 ml vin alb şi 200 ml supă de raţă.
Se condimentează cu cimbru şi coriandru pisat şi se lasă să fiarbă acoperit aproximativ 30-40 de minute, la foc mic.
Varza se taie mărunt şi se căleşte în restul de grăsime de raţă.
Se adaugă 200 ml de vin, 200 ml supă de raţă, sare, piper, boia dulce, bulion, foi de dafin şi, opţional, ardei iute uscat, carnea fiartă, se amestecă bine şi se lasă să fiarbă la foc mic pentru 10-15 minute.
Se transferă totul într-un vas termorezistent, iar deasupra se pune carnea de raţă fiartă în vin.
Se adaugă şi sosul de vin, iar dacă mai este nevoie se poate completa cu supă. Opţional, dacă se doreşte, se poate adăuga sucul de la o lămâie.
Se ţine la cuptor la 200 grade timp de 2 ore.
Se serveşte cu mărar, mămăliguţă şi ardei iute.
-
Octavian Pirvu03 Nov.2014
cred ca este excelenta