Pui în crustă de orez cu sos de lămâie

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

Orezul se pune la fiert în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe ambalaj.

Când orezul este fiert, fără a scădea, însă toată apa, se transferă într-un castron şi se pasează cu blenderul, până devine o pastă omogenă.

Piureul de orez se lasă să se răcească, apoi se amestecă cu oul, coaja rasă de lămâie de la o jumătate de lămâie şi se amestecă bine.

Carnea se taie fâşii.

Bucăţile de pui se trec prin făină.

Carnea astfel pregătită se trece prin piureul de orez

şi se prăjeşte în baie de ulei.

Se rumenesc pe ambele părţi.

Se scot pe hârtie absorbantă pentru a îndepărta surplusul de ulei.

Între timp se pregăteşte sosul de lămâie.

Se pune pe foc sucul de lămâie, zahărul şi puţină apă şi se fierbe la foc mic.

Când începe să scadă, se adaugă amidonul şi se fierbe până se îngroaşă puţin. Cel mai bine este să se dizolve amidonul în puţin lichid înainte de a-l adăuga în toată masa.

Se pune uleiul şi se bate bine pentru a se obţine o emulsie.

Puiul se serveşte cald stropit cu sos de lămâie.

Şi tocmai când ne ataşasem aşa de tare de bucătăria internaţională, am ajuns şi la ultima reţetă realizată pentru provocarea "Dulce Românie". Dar asta în mod sigur nu ne va împiedica să mai încercăm în viitor şi alte reţete mai mult sau mai puţin exotice.

Etichete: piept de pui | pane | snitel | asia
(18 voturi) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Piept de pui în stil indian Piept de pui în stil indian

Rețeta mai nouă   Omletă din albuşuri cu brânză Omletă din albuşuri cu brânză

publicitate
Comentarii (0)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro