Pulpe de cocoș Mojito la cuptor
Această rețetă se face în general cu piept de pui, eventual cu pulpe de pui, însă noi am avut la îndemână niște pulpe de cocoș de țară. Așa că ne-am adaptat. Nu puteam să le punem direct pe grătar și să ne așteptăm să iasă și masticabile. Le-am pus la fiert mai întâi, vreo 20 de minute la presiune, doar în apă cu sare.
Numai bine că am obținut și o supă de pui, perfectă pentru alt preparat.
Abia după ce le-am fiert, le punem la marinat. Înainte de aceasta avem grijă să le străpungem în cât mai multe locuri și cât mai adânc pentru a fi pătrunse cât mai bine de soluția de marinare.
Într-o pungă am pus pulpele de cocoș, împreună cu rom, sirop de mentă, ulei de măsline, suc de limetă, frunze de mentă tocate, usturoi pisat, sare și piper. Să nu uităm că pulpele au deja sare de la fierbere, deci să avem grijă să punem sare mai cu ponderație. Amestecăm bine tot conținutul pungii. Le vom lăsa în pungă pentru câteva ore.
Ar fi ideal să stea peste noapte, însă dacă suntem presați de timp, este acceptabil să stea așa măcar 2 ore. Însă aromele vor pătrunde mai bine în interiorul cărnii dacă vor sta mai mult la marinare.
În continuare am ales să le facem la cuptor, la grill.
Le-am ținut câte 10 minute pe fiecare parte, la 220 grade. Scopul a fost să prindă ceva culoare în obrăjori, iar pielea să devină crocantă.
Chiar dacă le-am făcut destul de multe crestături adânci, aroma să atașat cel mai bine de piele.
Data viitoare vom face rețeta clasică, cu piept de pui la grătar, după ce îl vom fi lăsat la marinat peste noapte.